Test politické intelegence

Probíhající volbu prezidenta a s ní spojené mediální kampaně jednotlivých kandidátů vnímám jako test národa. Přestože drtivá většina občanů odsuzuje současnou vládu a kritizuje polistopadový politický vývoj, vybíráme ve druhém kole mezi bývalým premiérem a jednou z nejvýraznějších postav české politiky Milošem Zemanem a současným prvním místopředsedou vlády Karlem Schwarzenbergem.

Ani jednoho z těchto kandidátů jsem v prvním kole nevolil, protože žádný z nich pro mě neznamená výraznou politickou změnu. Občas slýchám názor, že prezident stejně nemá žádné pravomoce a je jedno, kdo nakonec bude sedět na hradě, ale s tím nesouhlasím. Mohli jsme se o tom přesvědčit při nedávné amnestii. Ať už na ní máme názor jakýkoliv, prezident Klaus nese spoluodpovědnost za toto rozhodnutí. Prezidentova slova mají také větší váhu. Na druhého v pořadí si za pár let nikdo nevzpomene.

Mnozí vytýkají Miloši Zemanovi opoziční smlouvu nebo kontakty s bývalým komunistou Miroslavem Šloufem, ale za každým politikem stojí v pozadí více či méně kontroverzní osobnost. Kdo však tahá za nitky u druhého kandidáta?

Karel Schwarzenberg se stal v roce 2009 předsedou a mediální tváří kampaně TOP 09 a přesvědčil voliče, kteří byli nespokojeni s politikou ODS, aby dali hlas nově vzniklé straně, údajně pravicové. TOP 09 spolu s ODS slibovala, že nebude zvyšovat daně a sníží státní deficit. Ve skutečnosti nastal pravý opak (více v článku Petra Macha zde). Podle mě se takto pravicová vláda nechová.

Když to vyšlo jednou, vyjde to i podruhé, řekl si pravděpodobně mediální tým Karla Schwarzenberga a vytvořil z něj prezidentského kandidáta, který je povznesen nad skandály naší politické scény. Z médií téměř zmizel Miroslav Kalousek, jindy vděčný cíl novinářů. Příliš se nemluví o tom, že vlastně on je hlavní postavou TOP 09 a tím pádem i celé současné vlády, neboť ODS v čele s Petrem Nečasem a spolkem přeběhlíků s provokativním názvem LIDEM mu dělá jen křoví. Mimochodem Věci Veřejné s Vítem Bártou znamenaly jediné reálné nebezpečí pro současnou vládu. Proto byly personálně rozděleny a mediálně zničeny.

Mladé voliče si Schwarzenberg získal pravděpodobně prohlášením, že když se nudí, tak spí, což většina zná ze školních lavic. Pro posílení image u této nejsnáze mediálně manipulovatelné cílové skupiny vznikly reklamní předměty zobrazující Schwarzenberga s čírem na hlavě. Punková ideologie byla zneužita tím, proti čemu sama bojovala. Sid Vicious se musí obracet v hrobě. Dokonce i David Koller a Tomáš Klus, kteří ve svých písních zpívají, jak jsme v prdeli, volí zástupce současné vlády. Pane Bože, za co? Probíhají koncerty na podporu knížecího kandidáta. Vstup je zdarma, ale hrají i kapely zadarmo? Dost o tom pochybuju. Jedná se o variaci na předvolební guláš, jen místo jídlem se volič nasytí kulturou.

Volba Karla Schwarzeneberga by znamenala bezpečnostní riziko pro Českou republiku. Možná to není na první pohled tak zřejmé. Schwarzenberg je silně proevropsky orientovaný. To je sice hezké, ale současná evropská integrace neprobíhá zrovna podle přání většiny jejich obyvatel. Důkazem budiž krachující jižní evropské státy. Co se nepovedlo Hitlerovi silou, dokoná Evropská unie ekonomicky. Česká republika si zatím udržela svou měnu jako například Velká Británie, kde začíná sílit tlak na vládní představitele, aby z EU Velká Británie vystoupila. Země ztrácí svou suverenitu, jakmile přijde o svou vlastní měnu. Myslíte si, že by Karel Schwarzenberg váhal s ratifikací Eura?

Voliči Karla Schwarzenberga zmiňují především to, že je v zahraničí repektován. Skutečně? Především  sudetští Němci ho musí po jeho výrocích zbožňovat. Nebo vzpomínáte na to, jak před rokem přišel do sněmovny s plackou, kde stálo "Putine k noze"? Takový člověk nám dělá Ministra zahraničí. Nechci také prezidenta, který by ve státním znaku měl raději krtečka se sojkou, nebo který je nakloněn stavbě mešit v České republice, což by jistě naši zemi nesmírně kulturně obohatilo.

Karel Schwarzenberg se v roce 2008 zúčastnil schůzky Bildebergu (více zde), což je neblahým znamením. Před svým zvolením do významné funkce se zde objevili např. Tony Blair, Gerald Ford, Bill Clinton, Colin Powell, Gordon Brown či Margaret Thatcher. Společným rysem těchto významných politiků, bylo to, že šli proti zájmům svých voličů a prosazovali zájmy ultra-bohatých zástupců Bildebergu.

Hlavním Schwarzenbergovým úkolem v roli prezidenta by mohlo být napomáhání s prolomením Benešových dekretů a zavedení Eura. Skutečně toto chceme? Schwarzenberg také stojí za přijetím ACTA Českou republkou (návrh podpisu předložil poslanecké sněmovně spolu s "odklaněčem" Martinem Kocourkem). ACTA byla ratifikována 26.12.2012 v Tokyu. Česká média o tom jaksi zapomněla informovat. Hlavním cílem této smlouvy je omezování svobody na internetu. Perfektně to zapadá do agendy Bildebergu.

Jistě, Miloš Zeman není bez chyby, ale v tomto případě je jeho volba oprávněná. Zeman s Klausem možná tvoří mocenskou skupinu, možná ne, ale zvolení Karla Schwarzenberga českým prezidentem by mohl být počátek konce našeho svobodného státu. Jak prohlásil Daniel Estulin, investigativní novinář a znalec Bildeberu: “Morální společnost nemůže mít někoho, jako je Karel Schwarzenberg, na mocném místě."

Autor: Marek Pleskač | neděle 20.1.2013 16:13 | karma článku: 25,12 | přečteno: 1094x
  • Další články autora

Marek Pleskač

COV-spirace 2020

20.12.2020 v 21:56 | Karma: 17,89

Marek Pleskač

Zrození běžce

7.1.2016 v 14:20 | Karma: 7,16

Marek Pleskač

Salming Tour de Hospic

30.9.2015 v 0:35 | Karma: 8,25

Marek Pleskač

Noční můra s ČD

31.5.2015 v 22:55 | Karma: 18,26