Tofu Bolognese

Po přechodu na veganskou stravu jsem se nechtěl vzdát svého oblíbeného italského pokrmu. Trochu jsem jej tedy inovoval a výsledek je dokonce lepší než původní recept.

Tofu Bolognese

Ingredience (množství je orientační, lze upravit podle vlastní chuti):

- 1 balení uzeného tofu (může být i čistě bílé)

- 2 cibule

- 3 stroužky česneku

- 6 rajčat

- 1 paprika

- rajský protlak

- olivový olej

- olivy a kukuřice (dle chuti)

- sůl, pepř, bazalka

Na mírném ohni si na pánvi na olivovém oleji orestujeme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené tofu a najemno nasekaný česnek). Po zhruba 5 minutách přidáme nakrájenou papriku, rajčata, olivy a kukuřici. Po zhruba 10 minutách přimícháme rajský protlak. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou.

Autor: Marek Pleskač | úterý 23.7.2013 12:44 | karma článku: 8,68 | přečteno: 548x
  • Další články autora

Marek Pleskač

COV-spirace 2020

20.12.2020 v 21:56 | Karma: 17,89

Marek Pleskač

Zrození běžce

7.1.2016 v 14:20 | Karma: 7,16

Marek Pleskač

Salming Tour de Hospic

30.9.2015 v 0:35 | Karma: 8,25

Marek Pleskač

Noční můra s ČD

31.5.2015 v 22:55 | Karma: 18,26