Diskuse

Podivný předvolební průzkum

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J65a56k81u83b 81C52h65o93d

9. 11. 2012 22:06

Nevím nevím, já bych těmhle internetovým průzkumům zas až tak moc nevěřil. Sice taky nevěřím, že by víc jak 30% lidí volilo Fischera. Uvidí se až v lednu, asi tak.

0 0
možnosti
Foto

F28i71l26i72p 50N79o78v46á44k

9. 11. 2012 20:51

Promiňte, ale to, co jste napsal, je skutečně blábol. Poměřujete webovou anketu s empirickým výzkumem? To je opravdu děsivá absence schopnosti se orientovat v moderním světě. Raději se zdržte dalších pokusů psát nějaký blog a doplňte si chybějící informace.

3 2
možnosti

empirický výzkum? Pokud vím, tak takovéhle a podobné agentury dělají "výzkumy" všelijak, jen ne empiricky...Jistě se nejedná o dobrovolné organizace a ty výzkumy někdo musí platit, že...

0 0
možnosti

tedy málokdy se stane, aby se autor článku sám dobrovolně příznal, že je absolutně netknutý statistickými metodami. Jestli tohle individuum vystudovalo střední školu, tak nejspíš jen s odřenýma ušima.

Průzkumy veřejného mínění se dělají na REPREZENTATIVNÍM vzorku populace a nikoli na internetové stránce, kde reprezentativní vzorek neexistuje. To je, jako byste v pánském klubu zjištoval, kolik procent populace používá vložky Always. Nebo jako byste zjištoval ve sparťanském fotbalovém kotli, kolik procent populace fandí Slávii.

10 3
možnosti

Jo, ty příklady jsou velice názorné ;-D R^

3 0
možnosti

Jde o ten výběrový soubor, který musí co nejvíce odpovídat veškeré rozmanitosti populace, která bude volit. To ty agentury vědí a respektují (aspoň doufám), takže k dosažení věrohodného výsledku stačí poměrně malý počet respondentů.

Internetoví čtenáři, rozhodně nejsou reprezentativním výběrem (nechci tvrdit, že to jsou ti, co nemají celýden co dělat, tak si krátí dlouhou chvíli na internetu ;-)), Takže jich můžou být i tisíce a k ničemu to není...

2 1
možnosti

Když už o něčem píšete, měl byste si zjistit alespoň základní fakta. Median provádí  výzkum na tzv. reprezentativním vzorku populace - tedy jsou tam zasotupeni i lidé se základním vzděláním, lidé, co noviny vůbec nečtou atd.. Na server lidovek chodí specifická, zdaleka ne reprezentativní část populace. Tedy lidé vzdělanější, s více pravicovými názory. Jenže těch je bohužel v populaci míň. Mě by se také víc líbily ty výsledky z lidovek - jenže opravdu si myslíte, že tam hlasovali třeba čtenáři Blesku (klterých je několikanásobně víc než čtenářů lidovek)?

6 0
možnosti

s tou pravicovostí čtenářů internetových Lidovek bych si nebyl tak jistý. A s tou vzdělaností také ne. Jinak by totiž nemohl v té anketě drtivě vítězit potetovaný exot Franc.

4 5
možnosti

J78i94r52k91a 45K57o71c74h

9. 11. 2012 16:35

z vaseho clanku naopak vyplyva, pisete o necem, cemu vubec nerozumite - internetova anketa nikdy neni reprezentativnim vzorkem

ja nerikam, ze pruzkumy verejneho mineni jsou 100% a kvalitni, ale rozhodne pravdivejsi zen internetove ankety

8 0
možnosti

O politiku se sice zajímám ale šaškárny nazvané volba presidenta se nezůčastním

1 0
možnosti

OK, a proč to sem píšeš?

0 0
možnosti
Foto

Tak už je to tady zase - cosi v čem nevyzná se ani prase. Čtenář ten je z toho jelen - takový co byl právě do prdele střelen. Ten kdo anglicky mluví tak ten vám v takové či podobné situaci poví: I'AM AT QUANDARY (jako že má dilema). Co když jsou to jen takové láry fáry, čím nás ten či onen krmí? Nikdo není svatý a nikdo ani ničema. Pro ty naši průzkumníci pracují kdo jim platí. Prý už se zas brzy bude zvonit klíčema! 

Ta čísla autorem uváděná jsem si neověřil - nu to víte dnes je taková doba v níž by mnohý/mnohá ničemu a nikomu snad ani nevěřil/nevěřila. Je to uboha. 

Kéž by se ním ta volba našeho nového prezidenta, když by se nám podařila.

2 1
možnosti

M36i72l88o13š 28B98é50m

9. 11. 2012 15:52

Kdyby k volbám šli jen ti, kteří se o politiku pravidelně zajimají (tzn. čtou články a hlasují v anketách pod nimi) tak by se dnes neustavovaly na krajích komunistické koalice. ;-)

8 1
možnosti