Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CC

ChristoperCClyse_

7. 8. 2011 15:05
Pěkně napsáno

R^Díky za to. K článku pana Hřebíčka asi není nutné moc co dodávat,je to jen jeden z okopávačů kotníků, kterých je na internetu dvanáct do tuctu - vyberou si někoho známého a začnou ho pomlouvat, a to z jediného důvodu - aby se aspoň nějak zviditelnili. Ty postupy jsou skoro vždycky úplně stejné,nerozumí tomu, tak si vyberou jednu věc, kterou si někde nejspíš náhodou přečetli, a začnou "odborně" kritizovat. Jak tam pan Hřebíček vybral jednu scénku a z toho ty dalekosáhlé závěry...no prostě znalec ;-D. Ale není třeba se kvůli tomu nějak zvlášť vzrušovat - V&W znají všichni a budou tady pořád, takových jako pan Hřebíček a jemu podobných je mnoho a nezná je nikdo, protože nula od nuly pojde :-)

2 0
možnosti
E

ESKADOMI

4. 8. 2011 16:31
Hlava to lidska

velice rychle zapomina. Reklo-li se Werich, tak se vsichni hnali, jedno jaka kvalitka filmu ci hry. On vzdy garantoval zabavu a cteni(ci poslech) mezi radky. Pan Werich mel dar , rozesmat srdce vsech a rici volne co si vsichni mysli. Samozrejme po Cesku, mezi radky. Ale vsichni vedeli co rika. Ze SRDCE  DIKY pane WERICH V. Ten svezi vanek bychom potrebovali dnes zase.

Kdo chce prskat spinu, ten si vzdy neco najde. Oni se ti dva panove W a V nemohou k tomuto vyslovit. Ale ti, kdo pamatuji, ti jsou VDECNI za W&V dar. DIKY[>-]V

1 0
možnosti
D

dampfer

4. 8. 2011 15:24
Zdá se

že pravda je uprostřed, nevím proč, ale kumštýři inklinují k levici a to i ti, kteří jsou velmi bohatí, Fučík a jiní přijeli z SSSR a začali básnit, ukrajinský hladomor, gulagy a zákaz občanských svobod šel mimo ně. Hledali téma, dali se koupit?, a až pronikli do jádra bolševizmu-- začali couvat?? V+W povznesli  myšlenku francouzské revoluce, Voskovec mluvil plynně francouzsky, a ve Stalinových potěmkinovských šarádách se jim zalíbilo, škoda, že nestihli si udělat srandu z terezínského zahradnictví v roce 1943. Werich 1968 byl Werich osvobozený a poučený, genius forbíny, Xkrát skřípnutý a Xkrát ponížený od osob, kteří nebyli hodní mu zavázat tkaničku u boty. Bohužel, Češi jsou prodejní, dokonce prodají i svou svobodu za půltucet nereálných levicových příslibů.

3 0
možnosti
K

korzár

4. 8. 2011 15:00
Nevím proč

1. nemáte dostatek dukátů, abyste mohl diskutovat

2. nemůžete pochopit, že ani WV, kterých si nesmírně vážím, se dokázali ve svém životě dopustit omylů. Chápu jejich nadšení pro socialismus (gradovaný až ke komunismu), které z některých jejich děl přímo vystřikuje. To, že se v pozdější době stáhli, aby obrátili, je nezvratitelný fakt. Byli to umělci, u nichž nelze očekávat, že politický názor je pro jejich práci to nejdůležitější. Tedy shrnu-li to, vážím si jejich práce, jejich šlehů a bravurních slovních obratů, jejich satiry, avšak s výhradou k jejich tvorbě probolševické. Nevím proč Vy lpíte na jejich čistotě a proč se bráníte tomu, že i oni (a jejich vliv skutečně nebyl bezvýznamný) pomohli u nás komunistům resp. bolševikům k moci. [>-]

2 0
možnosti
X

xychteen

4. 8. 2011 15:24
Že si nedám pokoj...

(to je holt tím, že se radši vykecávám, než abych dělal něco pořádnýho :-))

:

...ale já v tom článku žádnou "obranu proti vlivu" nevidím - jenom (poměrně slušně argumentačně vyfutrovaný) protest proti tomu, aby byli V+W jmíni "propagátory komunismu", pokud možno stalinského typu. Myslím, že se daleko víc starali o to, aby sem nedolezl hnědomor (marně, taktak zdrhli před lochem, který by je jasně čekal)... a že natočili komedii (na to se v těch vášních nějak zapomnělo, že to je především komedie), kde hodní dělníci s hodným exkapitalistou porazej zlýho hamouna? No bóže, družstevní mlíkárny koneckonců fungovaly i za první republiky a nikdo tam nikomu nic nesebral, ten barák byl přece Wericha alias Simonidesa, ne? A nepovedená forbína o hladomoru - kolikrát se hrála? A byli pak na ni autoři nějak zásadně hrdí (pokud si na ni vzpomněli)? Možná to někdo ví a dokáže doložit - já to teda fakt nevím

:

A bolševikům k moci tady pomohl ledaskdo. Najmě ti, co lezli před únorem houfně do partaje.

1 0
možnosti
K

kanny

4. 8. 2011 14:42
V&W

Dobrý den,bohužel jako nový přispěvatel nemám možnost šířeji rozepsat -pravidla,dukáty.Proto v mé reakci na příspěvek Roberta J. Hřebíčka se nevešlo vše na NEHORÁZNÉ ÚVAHY autora.

Zde proto uvedu: za film Hej rup byli pozváni do tehdejšího S.svazu,ale byl tam Werich a Ježek.Voskovec ne,protože kdyby tam jel,tak by hozabásli ,jeho otec Wachsmann -pravé jméno Voskovce utekl před bolševiky z Ruska.Werich vedl divadlo,které jako jediné NEDOSTÁVALO od státu dotace muselo si vydělat samo) .V tv seriálu Co tomu říkáte pane Werich?

Jeho slova,kdy shrnuje kolik vražd ... a v česku proběhla změna v 68 "bez facky",kdy je,ale potřeba "si to hlídat",aby se nějaký chytrák nesnažil zneužít-využít situace,JSOU TREFNÁ I TEDˇ,že?

V normalizaci si Werich ani "neškrtnul"-právě proto,aby se nemusel ponižovat režimu.Co se týká podpisu anticharty,nikdo už nezjistí pravdu,jak to bylo,není tajemství,že podepsal JEN prezenční listinu a protestoval proti tomu,že sní souhlasí do své smrti "neměl žádný pardon".

0 0
možnosti
S

Shackall0

4. 8. 2011 15:18
Re: V&W

"Werich vedl divadlo,které jako jediné NEDOSTÁVALO od státu dotace muselo si vydělat samo" - nejsem teda theatrolog, nicméně musím konstatovat, že to, co jste řekl, je nehorázná ptákovina. Dotace za první republiky nedostávala celá řada divadel - namátkou divadlo Vlasty Buriana, Divadlo Anduly Sedláčkové atd. Možná se pletu, ale čerpám z PhDr. Justa. 

S tou prezenční listinou je to klasická "nová pověst česká". Podepsal Antichartu jako všichni ostatní. Geniální talent, výborný herec, skvělý spisovatel a scénárista, nicméně taky jenom člověk.

1 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

4. 8. 2011 13:45
jedině další diktátor Stalin tuto hrozbu mohl zastavit....

Ale no tak.

Stalin se naopak s Hitlerm kamarádil a to ještě v dlouho po Mnichově a po Polsku. Hitlerovi se postavil až po napadení SSSR, tedy vynuceně, ale ne z vlastní vůle.

1 0
možnosti
G

grandaunt

4. 8. 2011 13:56
Re: jedině další diktátor Stalin tuto hrozbu mohl zastavit....

Až do paktu Ribbentrop - Molotov to rozhodně kamarádi nebyli, rétorika obou stran byla namířena ostře proti té druhé a přímo se střetli, mimochodem, ve španělské občanské válce. Také v době Mnichova ještě kamarádi nebyli, pakt Ribbentrop - Molotov byl pro všechny šok a byla to zjevně účelová akce z obou stran - Hitler potřeboval volné ruce na Západě, Stalin čas na přípravu. Oba ale tušili, že dřív nebo později to bouchne.

Anglie a Francie se prostě nechtěli do ničeho hrnout, proto nepomohli nám v Mnichově, stejně jako republikánům ve Španělsku (kde Británie navíc pochybovala, že republikáni jsou "ti hodní"). Stalin by nám možná pomohl, ale jeho pomoc by byla stejně "otrávená," jako pomoc Španělům.

0 0
možnosti
R

ramsveyker

4. 8. 2011 13:15
Proč se Werich...

...účastnil tyjátru kolem Anticharty? Zkrátka, přišli za ním a otevřeně mu řekli, že je stařec nad hrobem, jak bylo všem jasné, ale že má malou vnučku, a že nemohou garantovat, že se splní jeho poslední vůle a malá nepůjde do děcáku. Werich chtěl, aby se o ní starala opatrovnice, věděl o státní zvůli a tak kývnul na účast.

Jiná věc je potom zneužití prezenčních listin.

1 0
možnosti
TP

assco

4. 8. 2011 18:09
Re: Proč se Werich...

mno ale to jste si ted do posleniho slova vymyslel, do to komunisti opravdu nekecali, mimochodem Fancin otec zil takze pribeh s detskym domovem je proste blabol. A verte, ze v teto diskuzi neni nikdo kdo by o tom vedel vic nez ja ;). Pribeh s prezencni listinou je naprosto pravdivy, nezapomente, ze Werich byl tehdy uz skoro hluchy a bylo mu casto spatne i spatnem mluvil, nalhali mu tehdy, ze to je setkani umelcu (skoro galavecer) o prestavce se sebral a sel pryc bylo mu mozna spatne a mozna se na to proste vymluvil ale faktem je, ze mu u satne dali podepsat "prezencni listinu" bez jakehokoli textu. Byla to bezna vec proto podepsal. Pokud ja vim od primych svedku, kdyz to potom vyhlasili osobne volal ministrovi kultury, ale samozrejme nedosahl niceho.

1 0
možnosti
MB

MacX

4. 8. 2011 13:06
Nesuď, abys sám nebyl souzen...

Vždy bychom měli lidi posuzovat v kontextu jejich doby a informací, které měli k dispozici.

Taky proto, že jednou, za 50-70 let budou naše děti posuzovat nás a divit se, jak jsme mohli být tak hloupí a akceptovat v čele země velkozloděje.

0 0
možnosti
TC

Toicem

4. 8. 2011 13:01
Článek pana Hřebíčka se mi teda líbil víc

Nejen proto, že umí líp psát, ale hlavně - má věci mnohem lépe nastudované. Vy píšete z velké části vlastní dojmy.

1 0
možnosti
A

al.mucha

4. 8. 2011 14:45
Re: Článek pana Hřebíčka se mi teda líbil víc

???

0 0
možnosti
RB

TarasBulba

4. 8. 2011 13:01
Goťák ?

Musím říct, že můj pohled na V+W nezmění výpotky vašeho oponenta ani ty vaše, ale když tak na to koukám, chtěl jsem se zeptat : Kde to ten Gott měl přednášet se Švorckou tu Antichartu ? Já si to nějak nemůžu vybavit. Pamatuju si jen Švorcovou a pak Pilarovou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1655x
Občasný bloger, pravidelný běžec.